Kruisherenkapel is GESCHIEDENIS HISTORIE

GESCHIEDENIS KRUISHERENKAPEL

Bijna vierhonderd jaar geleden vestigden de Kruisheren zich in Uden en omgeving. Zij raakten in de loop der eeuwen met Uden vergroeid. In 1904 werd de huidige Kruisherenkapel gebouwd.

Op het gebied van cultuur, maatschappij en onderwijs waren de Kruisheren actief. Het belangrijkste uitgangspunt daarbij was mensen te helpen nadenken over de tekenen der tijd. Zoals geloof, politiek en economie en de eigen verantwoordelijkheid over het leven. Veel Kruisheren werden wereldwijd als missionarissen uitgezonden. Op hun oude dag keren er regelmatig Kruisheren terug naar Uden. Waar sommigen hun intrek nemen in het tot appartementen omgebouwde voormalig Kruisherenklooster, gelegen naast de Kruisherenkapel.

Nu de Kruisheren in Uden, maar ook wereldwijd, als een teken van de tijd in aantal afnemen, is er voor De Kruisherenkapel een nieuwe bestemming gevonden. Conform de wens van de Kruisheren is de Kruisherenkapel een locatie geworden voor het houden van respectvolle, inhoudsvolle en stijlvolle bijeenkomsten. Met daarnaast ruimte voor het houden van religieuze activiteiten en het bezoeken van de Mariakapel. Het verhaal van de Kruisheren houdt niet op nu de kapel ook voor andere dan religieuze doeleinden gebruikt wordt. In de geest van openstaan voor de samenleving, is ook de kapel opengesteld en wordt het gedachtegoed van de Kruisheren doorgegeven aan volgende generaties.

Foto's uit de oude doos

Zonder toestemming is het niet toegestaan om bovenstaande beelden te gebruiken. 

Om toestemming te verkrijgen kunt u contact opnemen met de Kruisherenkapel. De contactgegevens vind u onderaan deze pagina.

cropped-Logo_schild.png
Adres:
KVK & RABOBANK:
Openingstijden:
MARIAKAPEL:
TELEFONISCH BEREIKBAAR:

Ontwerp & Realisatie: ViaConcepts

© Kruisherenkapel & ViaConcepts

WOrdt u ook vriend van de Kruisherenkapel?

U steunt hiermee de stichting Kruisherenkapel en daarmee kunnen we zorgen voor het onderhoud van onze prachtige kapel! 

Gebruik onderstaande QR-CODE 
of bezoek onze “vrienden” pagina.